"A főzés könnyű fejet, nyitott lelket és meleg szívet kíván." (Paul Gauguin)

Dalmárium

Dalmárium

Sütés nélküli áfonyás,lime-os, túrós sajttorta

2017. szeptember 20. - dalma.birodalma

Annyira finom és abszolút nem bonyolult összerakni ezt a sütit, mégis olyan ritkán készítem el. Most is csak azért jutott eszembe, mert kicsit sok linzert sütöttem és így jó alapul szolgált a tortának. Ha valaki nem szereti az áfonyát, más bogyós gyümölccsel is működhet, vagy akár el is hagyható, de nálunk ez a tuti befutó.

 img_20170908_135957_281_1.jpg

Az alábbi hozzávalók egy kisebb 18 cm-es tortaformához elegendőek.

Hozzávalók:

A kekszalaphoz:

- 20 dkg zabkeksz (akár teljes kiőrlésű)

- 10 dkg szobahőmérsékletű vaj

A sajtkrémhez:

- 10 dkg natúr krémsajt

- 25 dkg ricotta

- 25 dkg mascarpone

- 25 dkg zsírszegény túró

- 1 lime leve és héja

- 1 vanília rúd kikapart magja

- 1 cs Expressz Zselatin fix

- 1 doboz áfonya kb. 120 g

- kevés zsírszegény joghurt

- édesítőszer ízlés szerint 

A kekszeket a puha vajjal összedolgozzuk, majd a sütőformába tesszük és egyenletesen belenyomkodjuk, amiben egy bögre alja a segítségünkre lehet. Ezután tegyük hűtőbe, amíg elkészülünk a sajtkrémmel.                              

Az áfonyából vegyünk ki annyi szemet ami majd a díszítéshez kell, majd a többihez adjunk annyi zsírszegény joghurtot hogy turmixolható legyen és összeturmixoljuk.

A krémsajtot, a ricottát, a mascarpone-t, a lime levét, vaníliát, a kívánt mennyiségű édesítőszert és a túrót összedolgozzuk robotgép segítségével. Ezt követően keverjük hozzá a zselatint.

 

img_20170909_225355_727_1.jpg

 

Ha szeretnétek egy fehér réteget az aljára akkor keveset vegyetek ki az elegyből és simítsátok a kekszes alapra. A maradékhoz hozzákeverjük a joghurtos áfonyát - ettől gyönyörű színe lesz- majd mehet a torta tetejére. Díszíthetjük a maradék gyümölccsel és a lime reszelt héjával.

Hogy könnyedén szeletelhető legyen legalább 3-4 órát hűtőben kell lennie tálalás előtt.

A bejegyzés trackback címe:

https://dalmarium.blog.hu/api/trackback/id/tr6412880418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása