"A főzés könnyű fejet, nyitott lelket és meleg szívet kíván." (Paul Gauguin)

Dalmárium

Dalmárium

Banánkenyér

2019. július 20. - dalma.birodalma

Ha van 1-2 összeszottyadt barna héjú banán a spejzban, tökéletes alapanyagul szolgálhat ehhez a banánkenyérhez. Reggelire vagy desszertként egyaránt remek, kitűnően variálható a recept, ki-ki a saját ízlése, vagy a konyhában található alapanyagok szerint módosíthatja. Tehettek bele mindenféle olajos magvat, aszalt gyümölcsöt, kókuszreszeléket vagy akár csoki darabkákat is, fűszerezhetitek fahéjjal, vaníliával.

Hozzávalók:

-15 dkg sima liszt

-8 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt

-1 csipet só

-1 csomag sütőpor

-1 teáskanál szódabikarbóna

-18 dkg nádcukor vagy ennek megfelelő édesítőszer nálam eritrit

-2 tojás

-1 dl kókuszolaj

-3 evőkanál puha vaj

-1 teáskanál vaníliakivonat

-3 túlérett, barnuló banán

-15 dkg mandula vagy dió

-12 dkg cukormentes csokoládé

 

img_20190105_144052_789_1.jpg

 

Elkészítés:

A száraz hozzávalókat (liszt, só, sütőpor, szódabikarbóna) összekeverjük egy tálban és félretesszük. A sütőt 180°C-ra előmelegítjük és kivajazunk egy szögletes őzgerincformát. A mandulát/diót száraz serpenyőben kissé megpirítjuk.
Robotgépben fehéredésig keverjük a cukrot/édesítőszert a tojással, majd hozzáadjuk az kókuszolajat, jól kikeverjük, végül a vajat is beletesszük és elkeverjük. Hozzáadjuk a 3 megpucolt banánt és a vaníliakivonatot, majd addig keverjük, amíg a massza homogén nem lesz.
Alacsony fokozaton fokozatosan adagolva hozzáadjuk a lisztes keveréket, eldolgozzuk. Végül spatulával a masszához keverjük a durvára aprított, pirított mandulát/diót és az összetört csokoládét.
A masszát a formába öntjük, 55-60 percig sütjük az előmelegített sütőben. Szúrópróbát végzünk és ha jó, kivesszük. 10 percig a formában hagyjuk. Ezután kiborítjuk és hagyjuk teljesen kihűlni szeletelés előtt.

img_20190105_142200_281_1.jpg

 

Forrás: https://lilafuge.hu/banankenyer/

A bejegyzés trackback címe:

https://dalmarium.blog.hu/api/trackback/id/tr1914538658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása