A házilag készített keksz előnyeit hosszan lehetne sorolni. Sokkal egészségesebb, mint a boltban kapható, hiszen nem adunk hozzá adalékanyagot. Rengeteg változatot kipróbálhatunk, attól függően, hogy épp milyen ízűre vágyunk. Gyorsan összedobható, nem kell órákig bíbelődni vele. A legtöbb keksz ráadásul sokáig eláll, így nem gond ha nagyobb adagot készítünk egyszerre. Végül, de nem utolsósorban a saját készítésű aprósütinek megvan a maga varázsa.
Hozzávalók kb. 20-25 db-hoz:
- 1 db tojás
- 5 dkg nyírfacukor
- 10 dkg kókuszolaj
- 1 db banán
- 25 dkg zabpehelyliszt
- 1-2 evőkanál kakaópor
- 1 kávéskanál sütőpor
- 10 dkg cukormentes étcsoki
Elkészítés:
1. A csokit apróra vágjuk, a banánt villával szétnyomkodjuk.
2. A tojást az édesítőszerrel kissé felhabosítjuk, hozzáadjuk a kókuszolajat, a pépesített banánt és jól elkeverjük.
3. A száraz összetevőket a lisztet, kakaóport, sütőport keverjük össze és adagoljuk hozzá a banános keverékhez, majd a végén az apróra vágott csokit is tegyük bele.
4. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a masszából kis gombócokat formázunk és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, majd vizes tenyérrel ellapítjuk a gombócokat. Készre sütjük kb. 15 perc alatt.
Próbáljátok ki feltétlen a narancsos mandulás zabkeksz receptet is!