"A főzés könnyű fejet, nyitott lelket és meleg szívet kíván." (Paul Gauguin)

Dalmárium

Dalmárium

Gazpacho

2018. augusztus 08. - dalma.birodalma

Voltak aggályaim a hideg, főzés nélküli levesekkel kapcsolatban, de ennek vége. Ez a gazpacho (hideg spanyol zöldségleves) teljesen levett a lábamról, úgyhogy gyorsan fel is kerül a kedvenc receptek listájára. Miután elkészült a legjobb, ha egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy az ízek tökéletesen összeérjenek, de 3-4 óra hűtés után is fogyasztható már. 

img_20180808_135012_684_1.jpg

 Hozzávalók (4 fő részére):

- 30 dkg érett paradicsom

- 2 dl paradicsomlé

- 1 db kígyóuborka

- 1 db kápia paprika

- 1 kis fej lilahagyma

- 2 gerezd fokhagyma

- 2 evőkanál extra szűz olívaolaj

- 1 evőkanál balzsamecet 

- 1 szál friss petrezselyem

- só, bors 

- kenyér, sonka a tálaláshoz

Elkészítés:

1 A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk. A paradicsomot leforrázzuk és meghámozzuk. A paprikát kicsumázzuk, az uborkát és a hagymát kockákra vágjuk.

2. A felaprított zöldségeket a turmixgépbe szórjuk, hozzáadjuk a fokhagymát, petrezselymet, a balzsamecetet és az olívaolajat.

3. Ízlés szerint fűszerezzük, ha túl sűrűnek ítéljük, felönthetjük 1-2 dl hideg vízzel, jól összekeverjük, lefedjük, és 3 órára behűtjük.

4.Tálaláskor a zsemlét apró kockákra vágjuk, megpirítjuk és sonkával együtt a leves mellé kínáljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://dalmarium.blog.hu/api/trackback/id/tr5314169177

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása