"A főzés könnyű fejet, nyitott lelket és meleg szívet kíván." (Paul Gauguin)

Dalmárium

Dalmárium

Almás zabmuffin

2018. március 20. - dalma.birodalma

Ti is imádjátok a változatos színű és mintájú muffin kosárkákat? Ezekre a papír csodákra sem tudtam nemet mondani a minap, és adott volt a feladat, mert ez a hét sem múlhat el süti nélkül. A muffin az egyik leggyorsabban összedobható, szinte elronthatatlan süti, így szempillantás alatt tavaszi hangulatot varázsoltam az asztalra.

A nyári alak ráadásul télen-tavasszal formálódik, így ez a cukormentes muffin tökéletes választás ha szeretnénk egyúttal a vonalainkra is vigyázni. Ezzel az almás sütivel bátran csillapíthatjuk az édesség iránti vágyunkat, mert az alma alacsony kalóriatartalmú, szénhidrátszegény diétás gyümölcs. A zab pedig rostban gazdag, laktató, lassú felszívódású szénhidrát, így sokáig teltségérzetet biztosít.

img_20180319_142232_303_1.jpg

Hozzávalók: 

- 100 g zabpehelyliszt

- 100 g zabpehely

- 150 g natúr joghurt 

- 3 közepes alma reszelve

- 1 tojás

- 1 teáskanál fahéj

- 1 teáskanál szódabikarbóna vagy foszfátmentes sütőpor

 Elkészítés:

1. A tojást habosra keverjük, majd hozzáadjuk fokozatosan a többi hozzávalót.

2. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

3. A masszát muffinpapírba vagy muffinformába kanalazzuk és 20 percig sütjük.

4. Tűpróbával ellenőrizzük.

img_20180319_142232_351_1.jpg
A recept a Manómenü oldaláról való, a gyerkőcöknek is szuper reggelire vagy uzsonnára. Dalmának persze meg kellett tuningolni a muffinok tetejét egy kis étcsokival, hogy egyáltalán megkóstolja, onnéttól már sima ügy volt. 

A bejegyzés trackback címe:

https://dalmarium.blog.hu/api/trackback/id/tr1013754710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása