"A főzés könnyű fejet, nyitott lelket és meleg szívet kíván." (Paul Gauguin)

Dalmárium

Dalmárium

Málnás-kókuszos quinoa smarni

2017. szeptember 22. - dalma.birodalma

A Nosalty weboldalán találtam a köles császármorzsa receptjét és azt vettem alapul ehhez a desszerthez. Pont volt itthon friss málnám, de bármilyen lekvárral, gyümölcspürével fogyasztható. A recept ír cukrot vagy édesítőt, én nem használtam, mert kevésbé édesen szeretem, illetve a lekvárral nekem…

Tovább

Csicseriborsós-csirkés ratatouille

Kicsit felhalmoztam itthon a csicseriborsó készletet, így hát körülnéztem a hűtőben, mit tudnék még bevetni, ekkor jött az ötlet, hogy készítsek egy jó kis francia lecsót, azaz ratatouille-t, amihez egy jó adagot fel lehet használni. Hús nélkül is tökéletesen finom és tápláló, akár ki is lehet…

Tovább

Az Erzsébet kertben

A park régi kedves sétálóhelye a soproniaknak, hatalmas fái között kanadai óriásfenyő és tulipánfa is látható. Az eredetileg magántulajdonban lévő szépen ápolt parkot a város megvásárolta és az ország első közparkjai között szerepelt. Szép a patakpart, érdekes pihenők és geometrikus növény-kalitka…

Tovább

Sütés nélküli áfonyás,lime-os, túrós sajttorta

Annyira finom és abszolút nem bonyolult összerakni ezt a sütit, mégis olyan ritkán készítem el. Most is csak azért jutott eszembe, mert kicsit sok linzert sütöttem és így jó alapul szolgált a tortának. Ha valaki nem szereti az áfonyát, más bogyós gyümölccsel is működhet, vagy akár el is hagyható, de…

Tovább

Csirkemell bazsalikomos-fokhagymás szószban

A Pinteresten találtam rá a receptre, rögtön megtetszett és egyből el is készítettem. Nem okozott csalódást, nagyon finom lett, a friss bazsalikom különösen jó ízt ad neki. Ha te is szereted az olasz ízeket, semmiképp ne hagyd ki.   Hozzávalók: - 1 közepes fej lilahagyma - 2-3 evőkanál…

Tovább
süti beállítások módosítása