Kicsit felhalmoztam itthon a csicseriborsó készletet, így hát körülnéztem a hűtőben, mit tudnék még bevetni, ekkor jött az ötlet, hogy készítsek egy jó kis francia lecsót, azaz ratatouille-t, amihez egy jó adagot fel lehet használni. Hús nélkül is tökéletesen finom és tápláló, akár ki is lehet hagyni, de el nem rontja.
Hozzávalók:
-1 közepes fej vöröshagyma
-2 db sárgarépa
-1 db petrezselyem
-1 db közepes cukkini
-1 db kápia paprika
-1 db sárga pritaminpaprika
- kb. 40 dkg csirkemell
-1 db csicseriborsó konzerv
-400 ml paradicsomszósz
-2 gerezd fokhagyma
- fűszerek: ízlés szerint só, bors, egy csipet bazsalikom, oregánó, római kömény, 1 db babérlevél, friss petrezselyem
A zöldségeket (sárgarépa, petrezselyem, paprika, cukkini) tisztítás után, közel azonos méretű, apró kockákra vágjuk. Kókuszolajban lassú tűzön megpirítjuk a megpucolt, felaprított vöröshagymát, és először a sárgarépát és petrezselymet tegyük hozzá, majd kevés vízben pároljuk meg őket. A paprikákat és a cukkiniket kevesebb ideig is elég főzni ezért ezeket később tegyük csak hozzá és engedjük fel az egészet a paradicsompürével. Fűszerezzük a lecsónkat, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát is. Félpuhára főzzük csak a zöldségeket, vigyázzunk rá, hogy ne főzzük túl őket. A csirkemelleket kevés olajon pirítsuk le és tegyük egy hőálló tálba, majd öntsük hozzá a lecsót. Végül jöhet a csicseriborsó és mehet a sütőbe, kb. 160 fokon 30 percre süssük készre. Köretnek én kuszkuszt készítettem, de akár kölest is adhatunk mellé. A ratatouille az egyik olyan étel, ami másnap melegítve még finomabb.