"A főzés könnyű fejet, nyitott lelket és meleg szívet kíván." (Paul Gauguin)

Dalmárium

Dalmárium

Csicseriborsós-csirkés ratatouille

2017. szeptember 22. - dalma.birodalma

Kicsit felhalmoztam itthon a csicseriborsó készletet, így hát körülnéztem a hűtőben, mit tudnék még bevetni, ekkor jött az ötlet, hogy készítsek egy jó kis francia lecsót, azaz ratatouille-t, amihez egy jó adagot fel lehet használni. Hús nélkül is tökéletesen finom és tápláló, akár ki is lehet hagyni, de el nem rontja.


img_20170915_115805_194_1.jpg

 

Hozzávalók:

-1 közepes fej vöröshagyma

-2 db sárgarépa

-1 db petrezselyem 

-1 db közepes cukkini

-1 db kápia paprika

-1 db sárga pritaminpaprika

- kb. 40 dkg csirkemell

-1 db csicseriborsó konzerv

-400 ml paradicsomszósz

-2 gerezd fokhagyma

- fűszerek: ízlés szerint só, bors, egy csipet bazsalikom, oregánó, római kömény, 1 db babérlevél, friss petrezselyem

A zöldségeket (sárgarépa, petrezselyem, paprika, cukkini) tisztítás után, közel azonos méretű, apró kockákra vágjuk. Kókuszolajban lassú tűzön megpirítjuk a megpucolt, felaprított vöröshagymát, és először  a sárgarépát és petrezselymet tegyük hozzá, majd kevés vízben pároljuk meg őket. A paprikákat és a cukkiniket kevesebb ideig is elég főzni ezért ezeket később tegyük csak hozzá és engedjük fel az egészet a paradicsompürével. Fűszerezzük a lecsónkat, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát is. Félpuhára főzzük csak a zöldségeket, vigyázzunk rá, hogy ne főzzük túl őket. A csirkemelleket kevés olajon pirítsuk le és tegyük egy hőálló tálba, majd öntsük hozzá a lecsót. Végül jöhet a csicseriborsó és mehet a sütőbe, kb. 160 fokon 30 percre süssük készre. Köretnek én kuszkuszt készítettem, de akár kölest is adhatunk mellé. A ratatouille az egyik olyan étel, ami másnap melegítve még finomabb.

A bejegyzés trackback címe:

https://dalmarium.blog.hu/api/trackback/id/tr3412881184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása