"A főzés könnyű fejet, nyitott lelket és meleg szívet kíván." (Paul Gauguin)

Dalmárium

Dalmárium

Csirkemell bazsalikomos-fokhagymás szószban

2017. szeptember 20. - dalma.birodalma

A Pinteresten találtam rá a receptre, rögtön megtetszett és egyből el is készítettem. Nem okozott csalódást, nagyon finom lett, a friss bazsalikom különösen jó ízt ad neki. Ha te is szereted az olasz ízeket, semmiképp ne hagyd ki.


img_20170905_133624_845_1.jpg

 

Hozzávalók:

- 1 közepes fej lilahagyma

- 2-3 evőkanál kókuszolaj

- 60 dkg csirkemellfilé

- 3-4 gerezd fokhagyma

- 2 dl paradicsompüré, lehet több is

- 2 dl rizstejszín

- ízlés szerint só, bors, pirospaprika

- friss vagy szárított bazsalikom

Az apróra vágott lilahagymát kókuszolajban megpirítjuk, és hozzáadjuk a csirkemelleket. Megszórjuk pirospaprikával és felengedjük egy kevés vízzel. Jöhet bele a paradicsompüré, ízesítjük sóval, borssal, beletesszük a felaprított fokhagymát. Mikor készre főztük, hozzáöntjük a rizstejszínt, kiforraljuk és a végén friss bazsalikomot szórunk bele. Ízléstől függően az olasz ételekre jellemző fűszerekkel (oregánó vagy kakukkfű) lehet még ízesíteni. Köretnek zablisztes nokedlit vagy gnocchi-t tudok elképzelni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dalmarium.blog.hu/api/trackback/id/tr6912880422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása