A Nosalty weboldalán találtam a köles császármorzsa receptjét és azt vettem alapul ehhez a desszerthez. Pont volt itthon friss málnám, de bármilyen lekvárral, gyümölcspürével fogyasztható. A recept ír cukrot vagy édesítőt, én nem használtam, mert kevésbé édesen szeretem, illetve a lekvárral nekem kellőképp édes lesz.
Hozzávalók:
- 45 g quinoa
-120 ml kókusztej
- 60 g tönköly búzaliszt
- 100 ml kókusztejszín v. kókusztej
- 2 db tojás
- egy csipet só
- 40 g nádcukor vagy ennek megfelelő édesítőszer
- kókuszolaj
- málna lekvár, friss málna
A quinoát kókusztejben főzzük meg alacsony hőfokon, majd hagyjuk kihűlni. A tojásokat válasszuk szét, a fehérjéket a csipet sóval verjük kemény habbá. A quinoát keverjük össze a liszttel, a tojások sárgájával,a tejszínnel vagy tejjel. Végül óvatos mozdulatokkal dolgozzuk bele a tojáshabot is. Egy serpenyőben olvasszunk fel kókuszolajat közepes hőfokon. Öntsük bele a masszát, és hagyjuk 1-2 percet magába sülni, amíg a massza egésze át nem veszi a sütési hőfokot. Kevergetve szárítsuk a megfelelő állagúra. Lekvárral vagy friss gyümölccsel tálaljuk.