"A főzés könnyű fejet, nyitott lelket és meleg szívet kíván." (Paul Gauguin)

Dalmárium

Dalmárium

Zabpelyhes zsemle vagy bagett

2018. február 07. - dalma.birodalma

Nagyon egyszerűen, gyorsan elkészül, és nagyon laktató. Másik előnye, hogy élesztőmentes és tehetünk bele még chia magot, lenmagot ha szeretnénk. Lehet fagyasztani is, már próbáltam és az állaga nem változott. Túró helyett joghurttal, kefírrel is készülhet, úgy is nagyon finom.

 

img_20180207_102119_502_1.jpg

 Hozzávalók:

- 150 g zsírszegény túró

- 300 g aprószemű zabpehely

- 5 g só

- 5 g sütőpor

- 3 tojásfehérje

- kb. 50 g víz.

 

img_20180207_102322_645_1.jpg

 

 A hozzávalókat összegyúrjuk, zsemléket vagy bagetteket formázunk a tésztából (aminek kissé lágynak kell lennie, nem olyan sűrű mint egy kelt tészta, de nem folyékony, könnyen formázható), majd légkeveréses sütőben 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük. 

A bejegyzés trackback címe:

https://dalmarium.blog.hu/api/trackback/id/tr1313643310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása