"A főzés könnyű fejet, nyitott lelket és meleg szívet kíván." (Paul Gauguin)

Dalmárium

Dalmárium

Diétás zabnokedli

2018. július 05. - dalma.birodalma

A főzésre pláne igaz, hogy a gyakorlat teszi a mestert, de ha van egy jó recept az már fél siker. Ezt bátran ajánlom, mert kezdő háziasszonyként elsőre is ruganyos, másnap is puha nokedlit sikerült gyártanom, ráadásul zabliszt használatával!! Ami fontos, hogy mindennek benne kell lennie amit a recept ír, a búzasikértől se ijedjünk meg, szinte minden szupermarketben kapható, de DM-ben, Rossmann-ban is láttam már.

Lehet a 1,5 dl víz nem lesz elég, hogy megfelelő ragacsos nokedli állagot kapjunk, zablisztje válogatja valamelyik jobban megszívja magát. Ne legyen túl folyós, de ne is legyen túl kemény a masszánk, mert akkor a nokedli is beton lesz. Figyeljünk rá, hogy a vizet rakjuk fel időben forrni, ne álljon túl sokat a tészta szaggatás előtt.

 img_20180705_223541_389_1.jpg

 

Hozzávalók (3-4 adag):

- 25 dkg zabpehelyliszt

- 12,5 dkg félzsíros túró

- 1 evőkanál búzasikér

- 2 tojás

- 1 teáskanál só + a főzővízhez

- 1,5 dl víz

- kevés kókuszolaj

Elkészítés:

1. Egy nagyobb lábasba tegyünk fel vizet forrni, enyhén sózzuk.

2. A túrót törjük át a villával.

3. A lisztet keverjük össze a búzasikérrel és a sóval majd szitáljuk a túróhoz és üssük bele a 2 egész tojást.

4. Keverjük össze, miközben a vizet folyamatosan adagoljuk hozzá, úgy hogy nokedlitészta állagot kapjunk.

5. A forrásban lévő sós vízbe szaggassuk bele a nokedlit.

6. 4-5 perc alatt megfő, utána szűrjük le. Egy kevés kókuszolajat adhatunk hozzá, hogy ne ragadjon túlságosan.

Forrás:

https://salatagyar.hu/dietas-nokedli-zabpehelylisztbol-zabnokedli/

A bejegyzés trackback címe:

https://dalmarium.blog.hu/api/trackback/id/tr7714096313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása