A főzésre pláne igaz, hogy a gyakorlat teszi a mestert, de ha van egy jó recept az már fél siker. Ezt bátran ajánlom, mert kezdő háziasszonyként elsőre is ruganyos, másnap is puha nokedlit sikerült gyártanom, ráadásul zabliszt használatával!! Ami fontos, hogy mindennek benne kell lennie amit a recept ír, a búzasikértől se ijedjünk meg, szinte minden szupermarketben kapható, de DM-ben, Rossmann-ban is láttam már.
Lehet a 1,5 dl víz nem lesz elég, hogy megfelelő ragacsos nokedli állagot kapjunk, zablisztje válogatja valamelyik jobban megszívja magát. Ne legyen túl folyós, de ne is legyen túl kemény a masszánk, mert akkor a nokedli is beton lesz. Figyeljünk rá, hogy a vizet rakjuk fel időben forrni, ne álljon túl sokat a tészta szaggatás előtt.
Hozzávalók (3-4 adag):
- 25 dkg zabpehelyliszt
- 12,5 dkg félzsíros túró
- 1 evőkanál búzasikér
- 2 tojás
- 1 teáskanál só + a főzővízhez
- 1,5 dl víz
- kevés kókuszolaj
Elkészítés:
1. Egy nagyobb lábasba tegyünk fel vizet forrni, enyhén sózzuk.
2. A túrót törjük át a villával.
3. A lisztet keverjük össze a búzasikérrel és a sóval majd szitáljuk a túróhoz és üssük bele a 2 egész tojást.
4. Keverjük össze, miközben a vizet folyamatosan adagoljuk hozzá, úgy hogy nokedlitészta állagot kapjunk.
5. A forrásban lévő sós vízbe szaggassuk bele a nokedlit.
6. 4-5 perc alatt megfő, utána szűrjük le. Egy kevés kókuszolajat adhatunk hozzá, hogy ne ragadjon túlságosan.
Forrás:
https://salatagyar.hu/dietas-nokedli-zabpehelylisztbol-zabnokedli/