"A főzés könnyű fejet, nyitott lelket és meleg szívet kíván." (Paul Gauguin)

Dalmárium

Dalmárium

Csokis-kókuszos zabkeksz

2018. május 26. - dalma.birodalma

A házilag készített kekszről, zabkekszről ódákat lehet zengeni. Néhány alapanyagot összekeverünk, kiporciózzuk a tepsibe és már mehet is a sütőbe. Finom, adalékanyag-mentes, és úgy állítjuk össze, ahogy akarjuk. Kevesebb cukorral készül mint a bolti változat, esetleg a liszt egy részét kakaóra, mandulára, dióra vagy mogyoróra cserélhetjük. Ez a zabkeksz most csokival és gyömbérrel készült, de nyugodtan variálhatjuk kedvünkre akár fahéjjal, kakaóporral is elkészíthetjük, vagy szórhatunk bele apróra vágott kandírozott és aszalt gyümölcsöt is.

 

img_20180525_114415_538_1.jpg

 

Hozzávalók (30 db kekszhez):

- 200 g szobahőmérsékletű vaj

- 150 g cukornak megfelelő édesítőszer 

- 1 teáskanál vanília aroma

- 1 tojás 

- 170 g zabliszt

- 180 g zabpehely

- 50 g kókuszreszelék

- 50 g étcsokicsepp (vagy apróbb darabokra vágott cukormentes étcsoki)

- 1 kávéskanál őrölt gyömbér

- 12 g sütőpor

- 1 csipet só

 

img_20180525_114826_676_1.jpg

Elkészítés:

1. Előveszünk egy edényt, kikeverjük a vajat, cukrot, és tojást, hozzáadjuk a vanília aromát.

2. Egy másik edényben összekeverjük a zablisztet a zabpehellyel, kókuszreszelékkel, csokival, őrölt gyömbérrel, sütőporral és a sóval.

3. A vajas, cukros tojásos masszával összekeverjük a lisztes keveréket, jól összedolgozzuk a tésztát, diónyi golyókat formálunk és sütőpapírral borított tepsibe rakosgatjuk őket.

4.180 fokra előmelegített sütőben, kb. 18 perc alatt készre sütjük őket.

Próbáljátok ki az almás-zabpelyhes, a banános-csokis vagy a narancsos-mandulás változatot is.

A bejegyzés trackback címe:

https://dalmarium.blog.hu/api/trackback/id/tr4114001104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása