"A főzés könnyű fejet, nyitott lelket és meleg szívet kíván." (Paul Gauguin)

Dalmárium

Dalmárium

Szuperfood granola

2018. augusztus 06. - dalma.birodalma

Ezerrel tombol a nyár, napok óta nem tudom mit egyek, mert nem igazán kívánok semmit ebben a hőségben. Különösen a reggelik nyűgösek, mert szeretem valami melegebbel indítani a napot, de ez mostanában nem megy. Ez a szuperfood granola nagyon kellemes meglepetés volt, a receptre nemrég találtam rá az instán. Hideg tejjel vagy joghurttal, gyümölccsel mennyei reggeli lehet ezeken a forró nyári  napokon.

img_20180803_141441_228_1.jpg

Hozzávalók (150 ml-es kisebb csészét használtam):

- 1 csésze aprószemű zabpehely

- 1 csésze quinoa pehely

- 1 csésze durvára aprított mandula

- 1/2 csésze napraforgómag 

- 1/2 csésze tökmag

- 2 evőkanál chia mag

- 1 kávéskanál  fahéj 

- 1 csipet só

- 1 csésze aszalt vörösáfonya vagy goji bogyó 

- 3 teáskanál juharszirup

- 2 teáskanál kókuszolaj

- 1 teáskanál vanília kivonat

 

Elkészítés:

A száraz hozzávalókat keverjük össze a vörösáfonya kivételével. Egy másik edényben pedig a folyékony hozzávalókat dolgozzuk össze majd elegyítsük a kettőt. Ezután sütőpapírral bélelt tepsire öntjük és elterítjük a keveréket. 140 fokos előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megpirítjuk a granolánkat. Ügyeljünk arra, hogy sütés közben, többször forgassuk át, hogy mindenhol egyenletesen piruljon meg. Ha kihűlt adjuk hozzá még az aszalt vörösáfonyát.

A bejegyzés trackback címe:

https://dalmarium.blog.hu/api/trackback/id/tr1614165157

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása