Ezerrel tombol a nyár, napok óta nem tudom mit egyek, mert nem igazán kívánok semmit ebben a hőségben. Különösen a reggelik nyűgösek, mert szeretem valami melegebbel indítani a napot, de ez mostanában nem megy. Ez a szuperfood granola nagyon kellemes meglepetés volt, a receptre nemrég találtam rá az instán. Hideg tejjel vagy joghurttal, gyümölccsel mennyei reggeli lehet ezeken a forró nyári napokon.
Hozzávalók (150 ml-es kisebb csészét használtam):
- 1 csésze aprószemű zabpehely
- 1 csésze quinoa pehely
- 1 csésze durvára aprított mandula
- 1/2 csésze napraforgómag
- 1/2 csésze tökmag
- 2 evőkanál chia mag
- 1 kávéskanál fahéj
- 1 csipet só
- 1 csésze aszalt vörösáfonya vagy goji bogyó
- 3 teáskanál juharszirup
- 2 teáskanál kókuszolaj
- 1 teáskanál vanília kivonat
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat keverjük össze a vörösáfonya kivételével. Egy másik edényben pedig a folyékony hozzávalókat dolgozzuk össze majd elegyítsük a kettőt. Ezután sütőpapírral bélelt tepsire öntjük és elterítjük a keveréket. 140 fokos előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megpirítjuk a granolánkat. Ügyeljünk arra, hogy sütés közben, többször forgassuk át, hogy mindenhol egyenletesen piruljon meg. Ha kihűlt adjuk hozzá még az aszalt vörösáfonyát.