"A főzés könnyű fejet, nyitott lelket és meleg szívet kíván." (Paul Gauguin)

Dalmárium

Dalmárium

Almás-zabpelyhes keksz cukor nélkül

2018. május 13. - dalma.birodalma

Mint az egészségtudatos táplálkozás híve, rajongok a zabpehelyért, pláne ha még találkozik az almával is. Ebben a kekszben is csodás párost alkotnak, a végeredmény pedig itt is inkább puha, omlós mint  a banános-csokis zabkeksz esetében.

Az alaptésztát tovább dúsíthatjuk aszalt gyümölcsökkel, mandulával, dióval, kókuszreszelékkel és ha nem elég édes az alma, rakjunk a tésztába még édesítőszert ízlés szerint.

img_20180513_222441_390_1.jpg

Hozzávalók (12 darabhoz):

- 120 g zabpehely

- 80 g zabpehelyliszt

- 1 édes alma

- 60 g vaj

- 1 közepes M-es tojás (ha dupla adagot szeretnénk készíteni, ahhoz is elég 1 nagy L-es tojás)

- 1 kávéskanál őrölt fahéj

- 1 kávéskanál vaníliaaroma

- 1 kávéskanál sütőpor

- csipet só

Elkészítés:

1. Keverjük össze a lisztet, a fahéjat, a sütőport és a sót.

2. A lágy vajat dolgozzuk simára a tojással és a vaníliával.

3. Forgassuk hozzá a lisztes elegyet és a zabpelyhet.

4. Végül adjuk hozzá a lereszelt almát. 

5. Kis gombócokat formázunk az almás-zabpelyhes masszából és vizes tenyérrel ellapítjuk a gombócokat egy sütőpapírral bélelt tepsin. Süssük őket 180 fokon 12-14 perc alatt aranybarnára. Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk kihűlni.

A bejegyzés trackback címe:

https://dalmarium.blog.hu/api/trackback/id/tr3113916382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása