- 150 g zabpehelyliszt
- 50 g teljes kiőrlésű búzaliszt
- 140 g vaj vagy margarin
- 3 tojás
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 tk sütőpor
- 2 tk fahéj
- csipet só
- 140 g eritrit
- 3 közepes alma
Elkészítés:
1. A liszteket kimérjük és összekeverjük a fahéjjal, csipet sóval, a sütőporral és szódabikarbónával.
2. A tojásokat az eritrittel habosra verjük.
3. Az almákat meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, és a tojásos keverékhez adjuk. Ezután forgatjuk össze a száraz hozzávalókat ezzel az almás keverékkel.
4. A vajat megolvasztjuk, és hozzákeverjük a masszánkhoz.
5. A kuglóf formánkat kivajazzuk és megszórjuk liszttel, majd beletöltjük a tésztát. Mehet is be az előmelegített 180 fokos sütőbe, kb. 35-40 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e.
A recept, amit alapul vettem:
http://wanderfoodwonder.blog.