"A főzés könnyű fejet, nyitott lelket és meleg szívet kíván." (Paul Gauguin)

Dalmárium

Dalmárium

Almás kuglóf

2018. április 19. - dalma.birodalma
Miután Gáborral felváltva nyitogattuk az üres kekszes dobozt, úgy éreztem épp itt az ideje sütni valamit, ami lehetőleg nem túl hizlaló, így közeledve a bikiniszezon felé. Gábor imádja az almás sütiket, én nemkülönben, és mivel árválkodott pár alma a ládában, a kérdés eldőlt, hogy mi is legyen az.
Az alma az egyik legsokoldalúbban felhasználható ráadásul alacsony kalóriatartalmú, szénhidrátszegény diétás gyümölcs. Másik nagy előnye hogy szinte egész évben hozzáférhető így bármikor elkészíthetjük kedvenc almás receptjeinket. 
img_20180419_075558_808_1.jpg
Hozzávalók: 
 

- 150 g zabpehelyliszt

- 50 g teljes kiőrlésű búzaliszt  

- 140 g vaj vagy margarin

- 3 tojás

- 1 tk szódabikarbóna

- 1 tk sütőpor 

- 2 tk fahéj 

- csipet só 

- 140 g eritrit

- 3 közepes alma 

Elkészítés:

1. A liszteket kimérjük és összekeverjük a fahéjjal, csipet sóval, a sütőporral és szódabikarbónával. 

2. A tojásokat az eritrittel habosra verjük. 

3. Az almákat meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, és a tojásos keverékhez adjuk. Ezután forgatjuk össze a száraz hozzávalókat ezzel az almás keverékkel. 

4. A vajat megolvasztjuk, és hozzákeverjük a masszánkhoz. 

5. A kuglóf formánkat kivajazzuk és megszórjuk liszttel, majd beletöltjük a tésztát. Mehet is be az előmelegített 180 fokos sütőbe, kb. 35-40 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e. 

A recept, amit alapul vettem:

http://wanderfoodwonder.blog.hu/2017/11/24/a_tokeletes_almas_kuglof_receptje

A bejegyzés trackback címe:

https://dalmarium.blog.hu/api/trackback/id/tr9713847586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása