"A főzés könnyű fejet, nyitott lelket és meleg szívet kíván." (Paul Gauguin)

Dalmárium

Dalmárium

Gyümölcskenyér teljes kiőrlésű lisztből

2018. április 25. - dalma.birodalma

Hagyományosan karácsonykor sütjük, persze ez nincs kőbe vésve pláne, ha az ünnepi sütéskor kimaradt. Egyik nagy előnye hogy legalább annyira "bonyolult" elkészíteni, mint egy muffint. Aztán ha van egy jó alaprecept a végtelenségig lehet variálni, hogy mivel turbózzuk fel. Az aszalványokon kívül tehetünk bele kandírozott gyümölcsöt, mandulát, diót, narancshéjat vagy csokit. Ráadásul egész sokáig eláll ha megfelelően tároljuk.

img_20180425_091400_976_1.jpg

 

Hozzávalók:

- 15 dkg teljes kiőrlésű liszt

- 1 teáskanál sütőpor 

- 15 dkg vaj

- 12 dkg nyírfacukor 

- 1 citrom reszelt héja

- 3 db tojás

- 4 dkg apróra vágott cukormentes étcsokoládé

- 5 dkg mazsola

- 5 dkg aszalt vörösáfonya

Elkészítés:

1. A vajat habosra keverjük a xilittel, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját is.

2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan összeforgatjuk a vajas keverékkel.

3. Majd hozzáadjuk a mazsolát, a csokit, az aszalt gyümölcsöt, reszelt citromhéjat és végül a sütőporral elkevert lisztet.

4. Összekeverjük, és kivajazott-kilisztezett lehetőleg őzgerinc sütőformába öntjük a tésztát.

5. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra és kb. 35 - 40 percig sütjük. Félidőben alufóliával takarjuk le, hogy a közepe is megsüljön, de a teteje ne piruljon meg nagyon.

6. Kifordítjuk a formából, kihűlve szeleteljük.

A bejegyzés trackback címe:

https://dalmarium.blog.hu/api/trackback/id/tr6413869680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása