Végre itt a sütőtök szezon! :-) Sokáig kizárólag csak sütve fogyasztottam a sütőtököt, míg egyszer aztán kóstoltam belőle készült krémlevest, azóta tart a szerelem sütőtökös ételek iránt. Rájöttem, mennyire sokféleképpen lehet felhasználni, ez a sütőtökös zabpalacsinta az egyik kedvenc receptem.
Hozzávalók:
(kb. 10 db palacsintához) 150 g zabpehely
háromszoros mennyiségű azaz 450 g víz
1 tojás
1 csipet só
repceolaj a kikenéshez (kókuszzsírral csak akkor lehet, ha elég meleg van, az olívának pedig íze van)
Tegyük turmixgépbe a hozzávalókat a következő sorrendben (így könnyebben összekeverednek): víz, só, tojás, zabpehely. Turmixoljuk össze alaposan, magas fordulatszámon. Hagyjuk állni kb. 10 percig, és pont jó állagú lesz.Mivel nekem a massza mindig jó sűrűre sikerül, ezért a hozzáadott kb. 20-30 dkg sütőtök még lazított is kicsit rajta, isteni finom szaftos palacsinta lett a végeredmény. Egyszerűen csak turmixoljuk össze a többi hozzávalóval együtt ahogy a recept írja.
Önmagában is nagyon finom, de cukormentes, tartósítószermentes házi lekvárral is ízesíthetjük.