"A főzés könnyű fejet, nyitott lelket és meleg szívet kíván." (Paul Gauguin)

Dalmárium

Dalmárium

Sütőtökös zabpalacsinta

2017. szeptember 30. - dalma.birodalma

Végre itt a sütőtök szezon! :-) Sokáig kizárólag csak sütve fogyasztottam a sütőtököt, míg egyszer aztán kóstoltam belőle készült krémlevest, azóta tart a szerelem sütőtökös ételek iránt. Rájöttem, mennyire sokféleképpen lehet felhasználni, ez a sütőtökös zabpalacsinta az egyik kedvenc receptem. 

img_20170917_102829_551_1_1.jpg

Hozzávalók:

(kb. 10 db palacsintához) 150 g zabpehely

háromszoros mennyiségű azaz 450 g víz
1 tojás 
1 csipet só
repceolaj a kikenéshez (kókuszzsírral csak akkor lehet, ha elég meleg van, az olívának pedig íze van)

Tegyük turmixgépbe a hozzávalókat a következő sorrendben (így könnyebben összekeverednek): víz, só, tojás, zabpehely. Turmixoljuk össze alaposan, magas fordulatszámon. Hagyjuk állni kb. 10 percig, és pont jó állagú lesz.Mivel nekem a massza mindig jó sűrűre sikerül, ezért a hozzáadott kb. 20-30 dkg sütőtök még lazított is kicsit rajta, isteni finom szaftos palacsinta lett a végeredmény. Egyszerűen csak turmixoljuk össze a többi hozzávalóval együtt ahogy a recept írja.

Önmagában is nagyon finom, de cukormentes, tartósítószermentes házi lekvárral is ízesíthetjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://dalmarium.blog.hu/api/trackback/id/tr1212913721

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása