"A főzés könnyű fejet, nyitott lelket és meleg szívet kíván." (Paul Gauguin)

Dalmárium

Dalmárium

Fűszeres sütőtökös smoothie tál

2017. október 12. - dalma.birodalma

Smoothie-ba nem tettem még sütőtököt, hiba volt, mert nagyon finom krémes, laktató és egészséges őszi vitaminbombát lehet belőle készíteni. A hűvösebb napokon jól is esnek a melegítő fűszerekkel (pl. fahéj, gyömbér, kardamom, kurkuma) készült ételek. Van almás-narancsos változat is, legközelebb azt fogom kipróbálni. :)

Hozzávalók:

400 g sült sütőtök

2 dl mandulatej

1 érett banán

őrölt fahéj, gyömbér, kardamom, kurkuma ízlés szerint

 

img_20171005_143420_162_1.jpg

 

A darabokra vágott sütőtököt 200 fokos sütőben kb. másfél órán keresztül puhára sütjük. Minden hozzávalót beleteszünk a turmixgépbe és a megfelelő állagúra turmixoljuk. Mandulatej helyett kókusztej, vagy joghurt, a fűszerek mellé vagy helyett mézeskalács fűszerkeverék is jöhet, adhatunk hozzá pisztáciát vagy dióféléket. A sütőtök és a banán is édes, de aki szeretné tovább édesíteni adhat hozzá juharszirupot, barnacukrot vagy mézet. 

A bejegyzés trackback címe:

https://dalmarium.blog.hu/api/trackback/id/tr1112957597

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása