"A főzés könnyű fejet, nyitott lelket és meleg szívet kíván." (Paul Gauguin)

Dalmárium

Dalmárium

Zserbó pohárkrém diétás változatban

2018. január 29. - dalma.birodalma

Ki ne szeretné a zserbót? Nekem is az egyik kedvenc sütim, pláne hogy most már van diétás pohárkrém változata is. Persze nem állítom, hogy ugyanaz az élmény, de garantáltan nem fogtok csalódni benne, mert a külön-külön is isteni finom sült linzermorzsa, csokoládéhab és baracklekvár van rétegezve. A mindmegette.hu oldalán találtam egy zserbó pohárkrém receptet csak a hozzávalók közül a cukrokat édesítőszerrel, a csokit cukormentes csokival, a búzalisztet teljes kiőrlésű tönkölybúza liszttel helyettesítettem, cukrozatlan tejszínt használtam, az arányokon nem változtatva. A tetejére pedig házi cukormentes baracklekvár került.


img_20180129_141126_439_1.jpg

 

Hozzávalók:

Krém:

- 20 dkg cukormentes étcsokoládé

- 2 dl cukrozatlan Hulala habtejszín

- 4 tojássárgája és tojásfehérje szétválasztva

- 10 dkg xilit

Morzsa:

- 10 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt

- 10 dkg darált dió

- 12 dkg light vaj

- 6 dkg xilit porrá zúzva

- 1 db tojássárgája

- 1 db citrom reszelt héja

valamint a tetejére

- kb. 8 dkg cukormentes baracklekvár

A csokit vízgőz felett lassan felolvasztjuk. A tejszínhabot óvatosan nem túl keményre felverjük. A tojások sárgáját habosra verjük a xilittel, ezután a fehérjét is felverjük. Fontos, hogy minden habot külön verjünk fel.A sárgájából készített habot keverjük az olvasztott csokoládé alá óvatosan, és csak ezután a tejszínhabot és a fehérjehabot és óvatosan homogén krémmé keverjük.

A tésztához a lisztet a vajjal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a darált diót, a porrá zúzott xilitet, és a tojássárgáját, belereszeljük a citrom héját, és a tésztát gyorsan összedolgozzuk. Fagyasztóban pihentetjük kb. 15 percet, ezután sütőpapírral bélelt tepsire reszeljük, és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük a morzsánkat.

A pohárkrémhez a sült diós linzermorzsánkat szórjuk a pohár aljára, erre ráhalmozzuk a csokoládéhabot, rácsurgatjuk a baracklekvárt. Tetejét kevés darált dióval szórjuk meg.

Forrás: http://www.mindmegette.hu/zserbo-poharkrem.recept/.

A bejegyzés trackback címe:

https://dalmarium.blog.hu/api/trackback/id/tr9313643298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása