"A főzés könnyű fejet, nyitott lelket és meleg szívet kíván." (Paul Gauguin)

Dalmárium

Dalmárium

Sütőben sült gluténmentes túrófánk

2018. február 09. - dalma.birodalma

Farsangi szezon, fánksütés, jöjjön egy letesztelt túrófánk recept a Kifőztük.hu oldaláról. Cukormentes, gluténmentes és még a sütőben is kisüthetjük, úgyhogy lelkiismeretfurdalás nélkül ehetjük. 

 

img_20180207_133338_390_1.jpg

 

Hozzávalók:

- 50 dkg tehéntúró

- 12 dkg eritritol

- 2 tojás

- 1 csomag sütőpor (12 g)

- 12 dkg rizsliszt

- 1 citrom reszelt héja,

- a tálaláshoz: eritritol,őrölt fahéj

 

20180206_161221_1.jpg


A sütőt 180 fokra melegítjük. A hozzávalókat összekeverjük. A masszából vizes kézzel dió nagyságú golyókat formázunk, és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, egymástól 5-6 cm-re. A fánkokat addig sütjük, amíg aranysárgák nem lesznek (kb. 20 perc). Melegen vagy hidegen, fahéjjal elkevert eritritollal megszórva tálaljuk. 

Eredeti recept: http://www.kifoztuk.hu/receptek/desszertek-edes-es-sos-aprosutemenyek-sorkorcsolyak/item/suetben-suelt-glutenmentes-turofank

A bejegyzés trackback címe:

https://dalmarium.blog.hu/api/trackback/id/tr1113643318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása