Farsangi szezon, fánksütés, jöjjön egy letesztelt túrófánk recept a Kifőztük.hu oldaláról. Cukormentes, gluténmentes és még a sütőben is kisüthetjük, úgyhogy lelkiismeretfurdalás nélkül ehetjük.
Hozzávalók:
- 50 dkg tehéntúró
- 12 dkg eritritol
- 2 tojás
- 1 csomag sütőpor (12 g)
- 12 dkg rizsliszt
- 1 citrom reszelt héja,
- a tálaláshoz: eritritol,őrölt fahéj
A sütőt 180 fokra melegítjük. A hozzávalókat összekeverjük. A masszából vizes kézzel dió nagyságú golyókat formázunk, és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, egymástól 5-6 cm-re. A fánkokat addig sütjük, amíg aranysárgák nem lesznek (kb. 20 perc). Melegen vagy hidegen, fahéjjal elkevert eritritollal megszórva tálaljuk.
Eredeti recept: http://www.kifoztuk.hu/receptek/desszertek-edes-es-sos-aprosutemenyek-sorkorcsolyak/item/suetben-suelt-glutenmentes-turofank