Az már régóta köztudott, hogy az eper és a csoki jó párosítás, de még a plusz banánnal csodás triót alkotnak ebben a muffinban. A reggeli kávé mellé, tízóraira, uzsonnára nasinak vagy ebéd után desszertnek is tökéletes választás. Hamar elkészíthető így ebben a nagy melegben sem kell hosszú ideig a sütőt használni. Az epret mellé is elkészíthetjük ragu formájában vagy akár a tésztába sütjük, mindenhogy finom.
Hozzávalók 12 db-hoz:
- 1 db tojás
- 80 g cukor vagy ennek megfelelő édesítőszer
- 2 dl natúr joghurt
- 0,6 dl étolaj
- 140 g teljes kiőrlésű liszt
- 1 csapott teáskanál sütőpor
- 40 g cukrozatlan kakaópor
- 100 g eper
- 1 db banán
- 80-100 g cukormentes étcsoki
1. Az étcsokit apró darabokra vágjuk, az epret lecsumázzuk, megmossuk és a banánnal együtt pépesítjük.
2. A tojást kikeverjük a cukorral/édesítőszerrel, majd hozzáadjuk a joghurtot, az olajat és elkeverjük.
3. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a kakaóporral és a másik tál tartalmához adjuk. Összekeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk az előkészített epret, banánt, étcsokit és összekeverjük.
4. Előmelegítjük a sütőt 180-200 fokra és a kivajazott muffinsütő mélyedésekbe vagy muffinpapírba adagoljuk a tésztát úgy 2/3 magasságig. Kb. 20 perc alatt készre sütjük.