"A főzés könnyű fejet, nyitott lelket és meleg szívet kíván." (Paul Gauguin)

Dalmárium

Dalmárium

Csokis-banános teljes kiőrlésű muffin eperrel

2018. június 05. - dalma.birodalma

Az már régóta köztudott, hogy az eper és a csoki jó párosítás, de még a plusz banánnal csodás triót alkotnak ebben a muffinban. A reggeli kávé mellé, tízóraira, uzsonnára nasinak vagy ebéd után desszertnek is tökéletes választás. Hamar elkészíthető így ebben a nagy melegben sem kell hosszú ideig a sütőt használni. Az epret mellé is elkészíthetjük ragu formájában vagy akár a tésztába sütjük, mindenhogy finom. 

 

img_20180605_123932_298_1.jpg

 

 

Hozzávalók 12 db-hoz: 

- 1 db tojás


- 80 g cukor vagy ennek megfelelő édesítőszer


- 2 dl natúr joghurt


- 0,6 dl étolaj


- 140 g teljes kiőrlésű liszt


- 1 csapott teáskanál sütőpor 


- 40 g cukrozatlan kakaópor


- 100 g eper


- 1 db banán


- 80-100 g cukormentes étcsoki

1. Az étcsokit apró darabokra vágjuk, az epret lecsumázzuk, megmossuk és a banánnal együtt pépesítjük.

2. A tojást kikeverjük a cukorral/édesítőszerrel, majd hozzáadjuk a joghurtot, az olajat és elkeverjük.

3. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a kakaóporral és a másik tál tartalmához adjuk. Összekeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk az előkészített epret, banánt, étcsokit és összekeverjük.

4. Előmelegítjük a sütőt 180-200 fokra és a kivajazott muffinsütő mélyedésekbe vagy muffinpapírba adagoljuk a tésztát úgy 2/3 magasságig. Kb. 20 perc alatt készre sütjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://dalmarium.blog.hu/api/trackback/id/tr10014025322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása