"A főzés könnyű fejet, nyitott lelket és meleg szívet kíván." (Paul Gauguin)

Dalmárium

Dalmárium

Zabpelyhes túrógombóc

2018. február 28. - dalma.birodalma

Egy életmódváltás vagy fogyókúra nem jelenti azt, hogy le kell mondanunk a kedvenc ételeinkről. Ezt a diétás túrógombócot lelkiismeret furdalás nélkül ehetjük, mert cukormentes édesség! Kevés alapanyag kell hozzá, egyszerűen elkészíthető, és nagyon változatosan tálalható.

 

img_20180224_141921_853_1.jpg

 

Hozzávalók:

- 500 g félzsíros túró

- 10 dkg aprószemű zabpehely

- 3 db tojás

- csipet só

- reszelt citromhéj

- 8-10 csepp édesítőszer

Az áttört túrót összekeverjük a zabpehellyel, az egész tojásokkal (ha van időnk, könnyedebb gombócokat kapunk, ha a tojásfehérjéket felverjük habbá, és csak a legvégén adjuk a masszához) , a reszelt citromhéjjal, csipet sóval és 8-10 csepp folyékony édesítőszerrel, majd félóráig pihentetjük. Vizes kézzel gombócokat formázunk, forrásban lévő sós vízben kifőzzük.

Figyeljünk a vízre, hogy ne zubogjon, nehogy szétessenek a gombócok tőle, viszont amikor beletesszük őket, akkor a víz lehűlhet, így tartsuk szemmel, hogy forrásban legyen. Amikor feljönnek a gombócok a víz tetejére, akkor még kb. 4-5 percet kell főzni. 

Zsemlemorzsát pirítunk, ebben forgatjuk meg a jól lecsurgatott gombócokat. Zsírszegény 12 %-os édesített tejföllel, házi cukormentes lekvárral kiváló. De a gombócok közepébe tehetünk akár 1-1 szem epret, és zsemlemorzsa helyett, aprószemű zabpehelyben vagy durvára vágott pirított dióban, mandulában is megforgathatjuk őket.

A bejegyzés trackback címe:

https://dalmarium.blog.hu/api/trackback/id/tr7613705900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása