Egy életmódváltás vagy fogyókúra nem jelenti azt, hogy le kell mondanunk a kedvenc ételeinkről. Ezt a diétás túrógombócot lelkiismeret furdalás nélkül ehetjük, mert cukormentes édesség! Kevés alapanyag kell hozzá, egyszerűen elkészíthető, és nagyon változatosan tálalható.
Hozzávalók:
- 10 dkg aprószemű zabpehely
- 3 db tojás
- csipet só
- reszelt citromhéj
- 8-10 csepp édesítőszer
Az áttört túrót összekeverjük a zabpehellyel, az egész tojásokkal (ha van időnk, könnyedebb gombócokat kapunk, ha a tojásfehérjéket felverjük habbá, és csak a legvégén adjuk a masszához) , a reszelt citromhéjjal, csipet sóval és 8-10 csepp folyékony édesítőszerrel, majd félóráig pihentetjük. Vizes kézzel gombócokat formázunk, forrásban lévő sós vízben kifőzzük.
Figyeljünk a vízre, hogy ne zubogjon, nehogy szétessenek a gombócok tőle, viszont amikor beletesszük őket, akkor a víz lehűlhet, így tartsuk szemmel, hogy forrásban legyen. Amikor feljönnek a gombócok a víz tetejére, akkor még kb. 4-5 percet kell főzni.
Zsemlemorzsát pirítunk, ebben forgatjuk meg a jól lecsurgatott gombócokat. Zsírszegény 12 %-os édesített tejföllel, házi cukormentes lekvárral kiváló. De a gombócok közepébe tehetünk akár 1-1 szem epret, és zsemlemorzsa helyett, aprószemű zabpehelyben vagy durvára vágott pirított dióban, mandulában is megforgathatjuk őket.