"A főzés könnyű fejet, nyitott lelket és meleg szívet kíván." (Paul Gauguin)

Dalmárium

Dalmárium

Túró rudi brownie

2018. április 09. - dalma.birodalma

Megint megállapítottam hogy a legtöbb recept igenis működik diétásabb alapanyagokkal minden csak kísérletezés kérdése. Persze van ami azért nem ugyanaz az élmény, na de erről a sütiről ez nem mondható el.

Nóra desszertje nagyon ízlett a legutóbbi összejövetel alkalmával, már akkor eldöntöttem, hogy megsütöm valamikor. A húsvéti kajakómából felocsúdva, újra édességre vágyva nekiveselkedtem hát, hogy pár hozzávalót lecserélve elkészítsem.

 

img_20180408_145318_586_1.jpg

 

Hozzávalók:

- 20 dkg vaj

- 20 dkg cukormentes étcsokoládé

- 4 db tojás

- 20 dkg cukornak megfelelő édesítőszer 

- 10 dkg teljes kiőrlésű liszt vagy zabpehelyliszt

A túrós réteghez:

- 40 dkg túró

- 10 dkg joghurt

- 1 db tojás

- 2 teáskanál vanília aroma

- 3 evőkanál cukornak megfelelő édesítőszer 

- 1 citrom reszelt héja

Elkészítés:

1. A csokis alaphoz a vajat megolvasztjuk egy lábasban, majd hozzáadjuk a darabokra tördelt csokit, és közepes lángon, folyamatosan kevergetjük, míg teljesen el nem olvad a csoki is. Ha kész, lehúzzuk a tűzhelyről és hűlni hagyjuk.

2. A tojásokat habosra keverjük az édesítőszerrel, majd hozzáadjuk az enyhén kihűlt olvasztott vajas-csokis keveréket. Beleszórjuk a lisztet, és alaposan összekeverjük.

3. A túrós réteghez a túrót áttörjük, és kikeverjük a joghurttal, a tojással, az édesítőszerrel, vanília aromával és a citrom reszelt héjával.

4. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és sütőpapírral bélelünk ki egy kb. 20×30 cm-es sütőtálat/tepsit. Belesimítjuk a csokis masszát, majd óvatosan rákanalazzuk a túrós keveréket, és ha kész, akkor egy kiskanállal óvatosan összeforgatjuk pár helyen, hogy márványos legyen a mintája.

5. 30 percig sütjük, majd kihűlve szeleteljük.

Eredeti recept:

http://csakapuffin.cafeblog.hu/2016/03/18/amikor-11-az-3-turo-rudi-brownie/

A bejegyzés trackback címe:

https://dalmarium.blog.hu/api/trackback/id/tr8513820614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása