Megint megállapítottam hogy a legtöbb recept igenis működik diétásabb alapanyagokkal minden csak kísérletezés kérdése. Persze van ami azért nem ugyanaz az élmény, na de erről a sütiről ez nem mondható el.
Nóra desszertje nagyon ízlett a legutóbbi összejövetel alkalmával, már akkor eldöntöttem, hogy megsütöm valamikor. A húsvéti kajakómából felocsúdva, újra édességre vágyva nekiveselkedtem hát, hogy pár hozzávalót lecserélve elkészítsem.
Hozzávalók:
- 20 dkg vaj
- 20 dkg cukormentes étcsokoládé
- 4 db tojás
- 20 dkg cukornak megfelelő édesítőszer
- 10 dkg teljes kiőrlésű liszt vagy zabpehelyliszt
A túrós réteghez:
- 40 dkg túró
- 10 dkg joghurt
- 1 db tojás
- 2 teáskanál vanília aroma
- 3 evőkanál cukornak megfelelő édesítőszer
- 1 citrom reszelt héja
Elkészítés:
1. A csokis alaphoz a vajat megolvasztjuk egy lábasban, majd hozzáadjuk a darabokra tördelt csokit, és közepes lángon, folyamatosan kevergetjük, míg teljesen el nem olvad a csoki is. Ha kész, lehúzzuk a tűzhelyről és hűlni hagyjuk.
2. A tojásokat habosra keverjük az édesítőszerrel, majd hozzáadjuk az enyhén kihűlt olvasztott vajas-csokis keveréket. Beleszórjuk a lisztet, és alaposan összekeverjük.
3. A túrós réteghez a túrót áttörjük, és kikeverjük a joghurttal, a tojással, az édesítőszerrel, vanília aromával és a citrom reszelt héjával.
4. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és sütőpapírral bélelünk ki egy kb. 20×30 cm-es sütőtálat/tepsit. Belesimítjuk a csokis masszát, majd óvatosan rákanalazzuk a túrós keveréket, és ha kész, akkor egy kiskanállal óvatosan összeforgatjuk pár helyen, hogy márványos legyen a mintája.
5. 30 percig sütjük, majd kihűlve szeleteljük.
Eredeti recept:
http://csakapuffin.cafeblog.hu/2016/03/18/amikor-11-az-3-turo-rudi-brownie/