"A főzés könnyű fejet, nyitott lelket és meleg szívet kíván." (Paul Gauguin)

Dalmárium

Dalmárium

Meggyes pite zabpehellyel, csokival

2018. június 13. - dalma.birodalma

Javában tart a meggy-és cseresznyeszezon, érdemes kipróbálni ezt a gyorsan elkészíthető egészséges pite receptet is. Mint a lúdláb tortánál a friss meggy kicsit savanykás ízét  itt is nagyon jól kiegészíti az étcsoki. 

 

img_20180613_145528_760_1.jpg

 

Hozzávalók (kb. 30 db kis kocka):

- 250 g zabpehely

- 120 g búza finomliszt + 1 ek

- 120 g teljes kiőrlésű búzaliszt

- 200 g nádcukor vagy ennek megfelelő édesítőszer

- 1 tk szódabikarbóna

- 1/2 tk só

- 175 g kókuszzsír, felolvasztva

- 2 db tojás

- 50 g cukormentes étcsokoládé, apróra vágva

- 250 g magozott meggy 

Elkészítés:

1. Egy kb. 25x35 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral. 

2. Egy keverőtálban összekeverjük a zabpelyhet, a kétféle lisztet, a cukrot, a szódabikarbónát és a sót. 

3. Egy másik tálban eldolgozzuk a felolvasztott kókuszzsírt a tojásokkal. A száraz hozzávalókhoz öntjük, és elkeverjük.  

4. A massza felét a tepsi aljára simítjuk. A meggyet megforgatjuk az 1 evőkanálnyi lisztben. A lisztes meggyet a tésztára szórjuk, és így teszünk a csokikockákkal is. A maradék zabos masszát egyenletesen a tetejére szórjuk és finoman lesimítjuk.

5. 175 fokos (légkeverésesben 155 fokos) sütőben 30 percig sütjük. Kihűlve szeleteljük fel.

Forrás:

http://edesem.blog.hu/2015/03/09/csak_a_hazi_meggyes_pite_2_0_laktozmentes

A bejegyzés trackback címe:

https://dalmarium.blog.hu/api/trackback/id/tr3314046386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása