Javában tart a meggy-és cseresznyeszezon, érdemes kipróbálni ezt a gyorsan elkészíthető egészséges pite receptet is. Mint a lúdláb tortánál a friss meggy kicsit savanykás ízét itt is nagyon jól kiegészíti az étcsoki.
Hozzávalók (kb. 30 db kis kocka):
- 250 g zabpehely
- 120 g búza finomliszt + 1 ek
- 120 g teljes kiőrlésű búzaliszt
- 200 g nádcukor vagy ennek megfelelő édesítőszer
- 1 tk szódabikarbóna
- 1/2 tk só
- 175 g kókuszzsír, felolvasztva
- 2 db tojás
- 50 g cukormentes étcsokoládé, apróra vágva
- 250 g magozott meggy
Elkészítés:
1. Egy kb. 25x35 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral.
2. Egy keverőtálban összekeverjük a zabpelyhet, a kétféle lisztet, a cukrot, a szódabikarbónát és a sót.
3. Egy másik tálban eldolgozzuk a felolvasztott kókuszzsírt a tojásokkal. A száraz hozzávalókhoz öntjük, és elkeverjük.
4. A massza felét a tepsi aljára simítjuk. A meggyet megforgatjuk az 1 evőkanálnyi lisztben. A lisztes meggyet a tésztára szórjuk, és így teszünk a csokikockákkal is. A maradék zabos masszát egyenletesen a tetejére szórjuk és finoman lesimítjuk.
5. 175 fokos (légkeverésesben 155 fokos) sütőben 30 percig sütjük. Kihűlve szeleteljük fel.
Forrás:
http://edesem.blog.hu/2015/03/09/csak_a_hazi_meggyes_pite_2_0_laktozmentes