"A főzés könnyű fejet, nyitott lelket és meleg szívet kíván." (Paul Gauguin)

Dalmárium

Dalmárium

Fahéjas alma- és banánchips

2017. december 06. - dalma.birodalma

Diétás chipset nem könnyű házilag készíteni, ha azt akarjuk, hogy valóban ropogós legyen. A titka, hogy eltaláljuk a megfelelő sütési hőmérsékletet és időt. Ha igazán ropogós chipset szeretnénk,nem feltétlenül kell cukrot használni vagy olajban sütni. Csak az időt kellett rászánni, hogy a sütőben lassan száradjon ki. Ha nem szeretnénk, hogy a szeletek nagyon megbarnuljanak és hosszabb ideig eltarthatóak legyenek, tegyük azokat pár percre citromos vízbe.

 img_20171129_145403_797.jpg

 

1. Az almát megmossuk és a szárát, magházát eltávolítjuk, a banánt megpucoljuk.

2. Az almát uborkagyalun hajszál vékonyra gyaluljuk (nem kell megpucolni) úgy, hogy a száras végétől kezdjük a szeletelést. A banánt kb. 5-6 mm-es szeletekre vágjuk fel.

3. A gyümölcsszeleteket citromos vízbe áztatjuk, majd lecsepegtetve sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk úgy, hogy ne fedjék egymást.

4. 50-60 fokra előmelegített sütőben 2-3 órán keresztül szárítjuk.

5. Óránként megforgatjuk, hogy ne ragadjanak le és mindkét oldaluk egyenletesen száradjon.

Hagyjuk őket kihűlni a tepsiben, utána szedjük csak le a sütőpapírról. Légmentesen záródó edényben akár egy hétig is eláll.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dalmarium.blog.hu/api/trackback/id/tr7713708744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása