Diétás chipset nem könnyű házilag készíteni, ha azt akarjuk, hogy valóban ropogós legyen. A titka, hogy eltaláljuk a megfelelő sütési hőmérsékletet és időt. Ha igazán ropogós chipset szeretnénk,nem feltétlenül kell cukrot használni vagy olajban sütni. Csak az időt kellett rászánni, hogy a sütőben lassan száradjon ki. Ha nem szeretnénk, hogy a szeletek nagyon megbarnuljanak és hosszabb ideig eltarthatóak legyenek, tegyük azokat pár percre citromos vízbe.
1. Az almát megmossuk és a szárát, magházát eltávolítjuk, a banánt megpucoljuk.
2. Az almát uborkagyalun hajszál vékonyra gyaluljuk (nem kell megpucolni) úgy, hogy a száras végétől kezdjük a szeletelést. A banánt kb. 5-6 mm-es szeletekre vágjuk fel.
3. A gyümölcsszeleteket citromos vízbe áztatjuk, majd lecsepegtetve sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk úgy, hogy ne fedjék egymást.
4. 50-60 fokra előmelegített sütőben 2-3 órán keresztül szárítjuk.
5. Óránként megforgatjuk, hogy ne ragadjanak le és mindkét oldaluk egyenletesen száradjon.
Hagyjuk őket kihűlni a tepsiben, utána szedjük csak le a sütőpapírról. Légmentesen záródó edényben akár egy hétig is eláll.