"A főzés könnyű fejet, nyitott lelket és meleg szívet kíván." (Paul Gauguin)

Dalmárium

Dalmárium

Datolyás-banános csokiturmix

2018. január 16. - dalma.birodalma

Még nem kóstoltam soha a datolyát, de mostanában rendre belefutottam datolyás receptekbe. Mint kiderült a gyümölcs gazdag nyomelemekben és proteinben, ami az izmok fő építője. Amellett, hogy finom rágcsálnivaló, az edzések remek kiegészítője is lehet a datolya. A beduinok a sivatag kenyereként emlegetik, ugyanis természetes cukortartalma miatt energiával tölti fel a szervezetet és a nassolás utáni vágyat is csökkenti. Gondoltam itt az idő, hogy közelebbről megismerkedjünk egymással. :-) Keresgéltem hát a neten, és így készült ez a turmix. Készítsétek el, nem fogjátok megbánni.

 

img_20180116_154638_240_1.jpg

 

Hozzávalók:

- 2,5 dl tej rizstej, vagy kókusztej, mandulatej stb.

- kb. 5-6 szem kimagozott datolya

- kb. 1,5-2 ek  cukrozatlan kakaópor

- 1 db banán.

A hozzávalókat addig turmixoljuk, amíg a datolyát apróra fel nem aprítják a kések. Cukormentes csokoládéreszelékkel díszíthetjük és fahéjjal ízesíthetjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://dalmarium.blog.hu/api/trackback/id/tr9113597887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása