"A főzés könnyű fejet, nyitott lelket és meleg szívet kíván." (Paul Gauguin)

Dalmárium

Dalmárium

Diétás brownie

2018. január 22. - dalma.birodalma

A legenda szerint a szakács elfelejtett sütőport tenni a csokoládétortába, és így voltaképpen megalkotta a ma is ismert brownie-t. :-) Sok helyen ajánlják kezdő süteményként, mert nem igényel bonyolult műveleteket az elkészítése, ám a végeredmény biztos siker. Már hagyománynak számított, hogy minden karácsonykor brownie-t sütöttem. Most ez elmaradt, mert annyi finom egészséges sütit kaptunk a családtól, hogy nem lett volna szükség több édességre. A másik ok, hogy az általam ismert brownie nem igazán számított diétásnak. A Cosmopolitan oldalán aztán találtam egy receptet amit kicsit átdolgozva elkészítettem a diétás brownie-t. 

 

img_20180119_091133_468_1.jpg

 

Hozzávalók:

- 9 ek teljes kiőrlésű liszt

-13 ek xilit (vagy más édesítőszer)

- 4 ek cukrozatlan kakaópor

- 1 tábla cukormentes csoki apróra vágva

- 7 ek alacsony zsírtartalmú tej (mandula- vagy rizstejet is használhatunk)

- 7 ek kókuszolaj

- 2 tojás

- kevés vaj. 

A tojásokat a xilittel felhabosítjuk, majd a kakaóval összekevert lisztet hozzákeverjük. Folyamatosan adagoljuk az olajat és a tejet is és végül az apróra vágott csokit is belekeverjük a masszába. Vajazzunk ki egy tepsit, öntsük bele a masszát, 180 fokon kb. 10 perc alatt elkészül. Akkor jó, ha még picit ragad a tűre a közepe. Figyelni kell, nehogy túlsüsse az ember, mert akkor nagyon könnyen kiszárad.

Recept:

http://cosmopolitan.hu/body_love/2016/04/24/keszits-dietas-brownie-t-5-perc-alatt/ 
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dalmarium.blog.hu/api/trackback/id/tr1113597875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása