Imádom Anyukám Rókafarok elnevezésű, finom, szaftos sütijét. Elkértem tőle a receptet és kicseréltem a hozzávalókat. A tejföl helyett joghurtot, a finomliszt helyett teljes kiőrlésű tönkölybúzalisztet, a cukor helyett édesítőt használva készült ez a süti. Szerencsére ugyanolyan puha, ruganyos maradt a tésztája és még szép mutatós is lett.
Hozzávalók: (1 őzgerincformához)
- 2 tojás
- 15 dkg xilit
- 10 dkg light margarin
- 1 dl natúr joghurt
- 15 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
- 0,5 csomag sütőpor
- 1 púpos evőkaná kakaópor
- 1 csomag vaníliás pudingpor.
A 2 tojássárgáját 15 dkg xilittel habosra keverjük, hozzáadunk 10 dkg light margarint,1 dl natúr joghurtot, majd a 15 dkg tönkölybúza lisztet amit előzőleg 0,5 csomag sütőporral összekevertünk. Végül a 2 felvert tojásfehérje habját is belekeverjük a masszába. Két részre osztjuk a tésztát, az egyikbe 1 púpos evőkanál kakaóport, a másik felébe a vaníliás pudingport keverjük. Az őzgerinc formát kivajazzuk és lisztezzük, beleöntjük először a vaníliás, majd a kakaós masszát és 160-170 fokon kb. 35-40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e rendesen.