"A főzés könnyű fejet, nyitott lelket és meleg szívet kíván." (Paul Gauguin)

Dalmárium

Dalmárium

Csokis-vaníliás őzgerinc

2018. január 23. - dalma.birodalma

Imádom Anyukám Rókafarok elnevezésű, finom, szaftos sütijét. Elkértem tőle a receptet és kicseréltem a hozzávalókat. A tejföl helyett joghurtot, a finomliszt helyett teljes kiőrlésű tönkölybúzalisztet, a cukor helyett édesítőt használva készült ez a süti. Szerencsére ugyanolyan puha, ruganyos maradt a tésztája és még szép mutatós is lett.

img_20180123_094345_197_1.jpg

 

Hozzávalók: (1 őzgerincformához)

- 2 tojás

- 15 dkg xilit

- 10 dkg light margarin

- 1 dl natúr joghurt

- 15 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt

- 0,5 csomag sütőpor

- 1 púpos evőkaná kakaópor

- 1 csomag vaníliás pudingpor.

A 2 tojássárgáját 15 dkg xilittel habosra keverjük, hozzáadunk 10 dkg light margarint,1 dl natúr joghurtot, majd a 15 dkg tönkölybúza lisztet amit előzőleg 0,5 csomag sütőporral összekevertünk. Végül a 2 felvert tojásfehérje habját is belekeverjük a masszába. Két részre osztjuk a tésztát, az egyikbe 1 púpos evőkanál kakaóport, a másik felébe a vaníliás pudingport keverjük. Az őzgerinc formát kivajazzuk és lisztezzük, beleöntjük először a vaníliás, majd a kakaós masszát és 160-170 fokon kb. 35-40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e rendesen.

A bejegyzés trackback címe:

https://dalmarium.blog.hu/api/trackback/id/tr2413597901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása