Főiskolás koromban rengeteg müzli szeletet vettem és ettem. Kár, hogy akkor még nem ismertem ezt a receptet, mert könnyen elkészíthető és egészségesebb mint a bolti változat. Ráadásul a végtelenségig variálhatóak az összetevők.
Hozzávalók egy kb. 15x25 cm-es tepsihez:
12 dkg zabpehely (aprószemű),
12 dkg dió,
25 dkg datolya (mag nélküliből 20 dkg),
7 dkg aszalt szilva,
5 dkg aszalt vörösáfonya,
csipet só,
1 kávéskanál fahéj,
3-4 evőkanál méz,
1-2 teáskanál kókuszolaj.
A datolyát forró vízzel leforrázzuk és kb. 10 percig áztatjuk, majd leszűrjük. A diót egy serpenyőben addig pirítjuk, amíg éppen illatozni kezd, majd a felét késes robotgéppel megőröljük, a másik felét késsel vagy géppel durvára aprítjuk. A zabpehelyhez adjuk a diót és az aszalványokat, elkeverjük, és egy csipet sót, valamint kevés fahéjat szórunk még hozzá.