"A főzés könnyű fejet, nyitott lelket és meleg szívet kíván." (Paul Gauguin)

Dalmárium

Dalmárium

Erdei gyümölcsös zabkásafelfújt

2018. február 04. - dalma.birodalma

Egy szintén főzni szerető ismerősöm osztotta meg facebook oldalán Fördős Zé szuper zabkásafelfújt receptjét, amit nyálcsorgatva olvastam végig majd másnap reggel munkába is lendültem. Mandulatejjel és cukor helyett édesítőszerrel készítettem el. Íme az eredmény:


img_20180204_103938_351_1.jpg

 

Hozzávalók:

- 100 gramm aprószemű zabpehely

- 700 ml rizstej vagy kókusztej, vagy mandulatej

- 60 g xilit

- 3 tojás

- 1 csipet só

- 1 marék vegyes fagyasztott bogyós gyümölcs (de bármilyen más feltét használható)

A zabpelyhet egy lábasba szórjuk, felöntjük a tejjel, hozzáadjuk a xilitet és elkezdjük melegíteni. Mikor felforrt és magába szívta a tejet levesszük a tűzről, hagyjuk kicsit kihűlni, majd hozzákeverjük a tojássárgájákat és egy csipet sót. A fehérjét habbá verjük, összeforgatjuk a tojásos masszával és beleöntjük egy serpenyőbe majd beleszórjuk a gyümölcsöket. 175 fokos sütőbe rakjuk 35 percre. Mikor megsült, porrá zúzott xilittel megszórva tálaljuk.

Forrás: https://zemagazin.hu/receptek/a-legjobb-reggelik/szuper-reggeli-zabkasafelfujt-erdei-gyumolccsel/ 

A bejegyzés trackback címe:

https://dalmarium.blog.hu/api/trackback/id/tr1413643302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása