Egy szintén főzni szerető ismerősöm osztotta meg facebook oldalán Fördős Zé szuper zabkásafelfújt receptjét, amit nyálcsorgatva olvastam végig majd másnap reggel munkába is lendültem. Mandulatejjel és cukor helyett édesítőszerrel készítettem el. Íme az eredmény:
Hozzávalók:
- 100 gramm aprószemű zabpehely
- 700 ml rizstej vagy kókusztej, vagy mandulatej
- 60 g xilit
- 3 tojás
- 1 csipet só
- 1 marék vegyes fagyasztott bogyós gyümölcs (de bármilyen más feltét használható)
A zabpelyhet egy lábasba szórjuk, felöntjük a tejjel, hozzáadjuk a xilitet és elkezdjük melegíteni. Mikor felforrt és magába szívta a tejet levesszük a tűzről, hagyjuk kicsit kihűlni, majd hozzákeverjük a tojássárgájákat és egy csipet sót. A fehérjét habbá verjük, összeforgatjuk a tojásos masszával és beleöntjük egy serpenyőbe majd beleszórjuk a gyümölcsöket. 175 fokos sütőbe rakjuk 35 percre. Mikor megsült, porrá zúzott xilittel megszórva tálaljuk.
Forrás: https://zemagazin.hu/receptek/a-legjobb-reggelik/szuper-reggeli-zabkasafelfujt-erdei-gyumolccsel/