"A főzés könnyű fejet, nyitott lelket és meleg szívet kíván." (Paul Gauguin)

Dalmárium

Dalmárium

Almás teljes kiőrlésű scone

2018. február 14. - dalma.birodalma

Az eredetileg skót scone egyfajta édes zsemle, édeskés pogácsaféleség. A teadélutánok elengedhetetlen „süteménye”, felvert tejszínnel és jammel kedvelik, az általában mazsolás sconet, de elterjedt a sima, vagy éppen a teljes kiőrlésű lisztből készült, barna változata is. Utóbbit készítettem el Valentin-napra és mivel férjem rajong az almás sütikért, így alma is került bele.

img_20180213_141628_918_1.jpg

 

Hozzávalók: 

- 250 g teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt

- 6 evőkanál porrá zúzott eritrit

- 2 teáskanál sütőpor

- 1 késhegynyi szódabikarbóna

- 1 csipet só

- 50 g vaj

- 1 közepes alma megpucolva, lereszelve

- 125 ml tej.

A lisztben elvegyítjük a cukrot, sütőport, szódabikarbónát és a sót, majd hozzáadjuk a vajat, belemorzsoljuk. Ezután belekeverjük a tejet és az almát is. A lereszelt almát előtte jól kinyomkodjuk, nehogy eláztassa a tésztát. Addig gyúrjuk, amíg sima tésztát nem kapunk. Kb. 3 cm vastagra nyújtjuk és tetszőleges formákat szaggatunk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 percig hagyjuk sülni. A legfinomabb még melegen, diétás lekvárral,cukormentes tejszínhabbal.

Eredeti recept: http://www.nosalty.hu/recept/almas-scone

A bejegyzés trackback címe:

https://dalmarium.blog.hu/api/trackback/id/tr6113669210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása