"A főzés könnyű fejet, nyitott lelket és meleg szívet kíván." (Paul Gauguin)

Dalmárium

Dalmárium

Csinta,csinta zabpalacsinta

2018. február 19. - dalma.birodalma

Sokáig kerestem a palacsinta egészségesebb változatát, mígnem rátaláltam @mindenmentes Nóri zabpalacsinta receptjére. Elsőre sikerült, nem ragadt le, finom lett és nagyon laktató. Kislányom is imádja így sűrűn készítem el, a töltelékeket variálva. Nóri szerint ha jobban megpirítjuk akár zablepényt is készíthetünk belőle. 

img_20180220_133504_608_1.jpg

 

Hozzávalók (10 db palacsintához):

- 150 g zabpehely
- háromszoros mennyiségű víz, azaz 150 g zabpehelyhez 450 g víz
- 1 tojás 
- 1 csipet só
- repceolaj a kikenéshez 

Tegyük turmixgépbe a hozzávalókat a következő sorrendben (így könnyebben összekeverednek): víz, só, tojás, zabpehely. Turmixoljuk össze alaposan, magas fordulatszámon. Hagyjuk állni kb. 10 percig, és pont jó állagú lesz.
Azért is jó turmixgépben készíteni, mert abból könnyű a serpenyőbe önteni és egyszerűbb 1-1 kanál vízzel hígítani a tésztát, amikor már kezd túl sűrű lenni (újra összekeverhetjük a géppel). 22 cm-es serpenyőben érdemes sütni, mert ez a tészta sűrűbb a hagyományosnál, így kisebb serpenyőben könnyebb dolgozni. Palacsinták között szilikonecsettel vékonyan átkenhetjük egy kis olajjal, nem kell sok. Ha a palacsinta egyik oldala megsült, el fog válni a serpenyőtől, és meg lehet fordítani. 

Recept: https://www.mindenmentes.hu/2012/09/a-sokat-probalt-zabpalacsinta-receptem/

A bejegyzés trackback címe:

https://dalmarium.blog.hu/api/trackback/id/tr5713689128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása