"A főzés könnyű fejet, nyitott lelket és meleg szívet kíván." (Paul Gauguin)

Dalmárium

Dalmárium

Narancsos-mandulás zabkeksz

2018. február 22. - dalma.birodalma

 

20180221_124800.jpg

 

Hozzávalók kb. 12 db-hoz:

- 10 dkg zabpehely

- 10 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt

- 5 dkg kókuszliszt vagy kókuszreszelék

- 5 dkg darált mandula

- 1 kávéskanál szódabikarbóna

- 5 dkg cukornak megfelelő édesítőszer

- 7 dkg vaj

- kb. 50 ml víz

- 1 narancs lereszelt héja

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és sütőpapírral kibéleljük a tepsit. A zabpelyhet, a liszteket, a szódabikarbónát és az édesítőszert egy tálba mérjük, hozzáadjuk az olvasztott vajat, a vizet és a narancshéjat, majd összegyúrjuk. Ha nem áll össze, adhatunk hozzá még 1-2 evőkanál vizet. A masszából nedves kézzel diónyi gombócokat formázunk, és a sütőpapíros tepsire helyezzük őket, majd tenyérrel enyhén kilapítjuk. Az előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 15 percig sütjük. Ha kész, hűlni hagyjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://dalmarium.blog.hu/api/trackback/id/tr5813689194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása