Hozzávalók kb. 12 db-hoz:
- 10 dkg zabpehely
- 10 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
- 5 dkg kókuszliszt vagy kókuszreszelék
- 5 dkg darált mandula
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 5 dkg cukornak megfelelő édesítőszer
- 7 dkg vaj
- kb. 50 ml víz
- 1 narancs lereszelt héja
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és sütőpapírral kibéleljük a tepsit. A zabpelyhet, a liszteket, a szódabikarbónát és az édesítőszert egy tálba mérjük, hozzáadjuk az olvasztott vajat, a vizet és a narancshéjat, majd összegyúrjuk. Ha nem áll össze, adhatunk hozzá még 1-2 evőkanál vizet. A masszából nedves kézzel diónyi gombócokat formázunk, és a sütőpapíros tepsire helyezzük őket, majd tenyérrel enyhén kilapítjuk. Az előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 15 percig sütjük. Ha kész, hűlni hagyjuk.