A Dutch baby avagy a sütőben sült palacsinta mindig is izgatta a fantáziám, de végül sosem álltam neki. Pedig még a sima palacsintánál is egyszerűbb, mert nem kell a sütéssel annyi időt eltölteni, és még sokkal mutatósabb is. A hagyományos palacsintától eltérően nem egyenként sütik meg, hanem egyben egy előre jól felforrósított serpenyőben és a sütőben. Ami még jó benne, hogy akár édes és sós változatban is elkészíthető, és a tálalás a végtelenségig variálható.
Hozzávalók 2 főre:
- 80 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 2 evőkanál kókuszolaj
- 2 db tojás
- 1 dl cukrozatlan tejszín
- 1 dl tej
- 1 kávéskanál vanília aroma
5. Kb. 10-12 perc után ha már picit megpirult a teteje, vegyük vissza a hőfokot 175 fokra és süssük még kb. 5 percig, hogy a belseje is megsüljön.
6. Lehetőleg melegen tálaljuk, por eritrittel megszórva, vagy ízlés szerint gyümölcsökkel, lekvárral.
A gyümölcsragunál, 1 evőkanál kókuszolajat felmelegítünk, beleszórunk egy marék gyümölcsöt és összerottyantjuk, majd a végén édesítőszerrel ízesítjük.