Ti is imádjátok a változatos színű és mintájú muffin kosárkákat? Ezekre a papír csodákra sem tudtam nemet mondani a minap, és adott volt a feladat, mert ez a hét sem múlhat el süti nélkül. A muffin az egyik leggyorsabban összedobható, szinte elronthatatlan süti, így szempillantás alatt tavaszi hangulatot varázsoltam az asztalra.
A nyári alak ráadásul télen-tavasszal formálódik, így ez a cukormentes muffin tökéletes választás ha szeretnénk egyúttal a vonalainkra is vigyázni. Ezzel az almás sütivel bátran csillapíthatjuk az édesség iránti vágyunkat, mert az alma alacsony kalóriatartalmú, szénhidrátszegény diétás gyümölcs. A zab pedig rostban gazdag, laktató, lassú felszívódású szénhidrát, így sokáig teltségérzetet biztosít.
Hozzávalók:
- 100 g zabpehelyliszt
- 100 g zabpehely
- 150 g natúr joghurt
- 3 közepes alma reszelve
- 1 tojás
- 1 teáskanál fahéj
- 1 teáskanál szódabikarbóna vagy foszfátmentes sütőpor
Elkészítés:
1. A tojást habosra keverjük, majd hozzáadjuk fokozatosan a többi hozzávalót.
2. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
3. A masszát muffinpapírba vagy muffinformába kanalazzuk és 20 percig sütjük.
4. Tűpróbával ellenőrizzük.